Atividade

93651 - Literatura catalã e gênero: leituras femininas

Período:
Terça 14:00 às 16:00
 
Descrição: Programa

1. Origens da literatura feminina catalã
2. As mulheres na Renaixença e os inícios do século XX
3. Escritoras da República
4. Guerra, dictadura e exílio
5. Primeiras grandes poetas do século XX
6. A escrita como militância feminista
7. A continuidade das mulheres que escrevem
8. Novas vozes nos Països Catalans

Bibliografia

(2004) Dones escriptores. Revista de Girona, núm. 232
(2006) Dues generacions d’escriptores. Revista de Girona, núm. 235
(2013) Perles de la nit. Poetes andalusines. Barcelona: Adesiara
BARTRINA, Francesca (1997) “Teatre de dona al tombant de segle: La infanticida de Caterina Albert”, dins
Lectora: revista de dones i textualitat.
BARTRINA, Francesca (2002) “La violència contra les dones a l’obra de Víctor Català i Aurora Bertrana”,
dins Lectora: revista de dones i textualitat.
CABRÉ, Rosa (2004) “La passió segons Renée Vivien i el miratge-miracle del mirall”, dins Lectora: revista
de dones i textualitat.
CEBREIRO RÁBADE Villar, María do (2004) “Las antologías de mujeres en la poesía catalana (1975-2001)”,
dins Lectora: revista de dones i textualitat.
FERNÀNDEZ, Josep-Anton (2004) “Subversió, transició, tradició : política i subjectivitat a la primera poesia
de Maria-Mercè Marçal”, dins Lectora: revista de dones i textualitat.
FONT ESPRIU, Marta; Ardolino, Francesco (2013) “Carme Riera: el subjecte de la seducció”, dins Lectora:
revista de dones i textualitat.
FRANCÉS DÍEZ, M. Àngels (2012) Montserrat Roig: feminisme, memòria i testimoni. Barcelona:
Publicacions de l’Abadia de Montserrat,
GODAYOL I NOGUÉ, M. Pilar (2006) Catalanes del XX. Vic: EUMO,
GODAYOL I NOGUÉ, M. Pilar (2011) Viatgeres i escriptores: deu perfils. Vic: EUMO
JULIÀ, Lluïsa (1999) Memòria de l’aigua: onze escriptores i el seu món. Barcelona: Proa
JULIÀ, Lluïsa (2004) “Cap a l’ordre simbòlic femení: La passió segons Renée Vivien”, dins Lectora:
revista de dones i textualitat.
JULIÀ, Lluïsa (2007) Tradició i orfenesa: per a una genealogia de l’escriptora catalana del segle XX.
Palma de Mallorca: Lleonard Muntaner
MARÇAL, Maria Mercè (2004) Sota el signe del drac: proses 1985-1997. Barcelona: Proa
MOHINO I BALET, Abraham (ed.) (2010) Mercè Rodoreda: centenari: 1908-2008. Barcelona: Fundació
Mercè Rodoreda: Institució de les Lletres Catalanes,
PALAU VERGÉS, Montserrat (2008) Maria Aurèlia Capmany, escriure la vida en femení. Tarragona: Arola,
PESSARRODONA, Marta (2010) L’Exili violeta: escriptores i artistes catalanes exiliades el 1939. Barcelona:
Meteora
RIQUER, Isabel de (1997) “Las trobairitz provenzales en el fin del siglo”, dins Lectora: revista de dones i
textualitat.

Carga Horária:

45 horas
Tipo: Obrigatória
Vagas oferecidas: 45
 
Ministrantes: Jessica Ferrer Escandell


 
 voltar

Créditos
© 1999 - 2020 - Superintendência de Tecnologia da Informação/USP